Sudek a sochy - Buddeus, Hana; Mašterová, Katarína; Doležalová, Kateřina; Krišková, Zuzana; Kubištová, Mariana, 1981-; Pavlis, Martin; Parkmann, Fedora (Artefactum - Ústav dějin umění Akademie věd České republiky, 2020)
Publikace ke stejnojmenné výstavě objevuje nepříliš známou část tvorby předního českého fotografa Josefa Sudka, a to jeho snímky uměleckých děl, zejména soch. Tematicky zaměřené studie doprovázejí celostránkové reprodukce Sudkových fotografií.
Vydáno k výstavě "Fešandy ze šuplíků. Sudek a sochy", Dům fotografie Galerie hlavního města Prahy, 23. června - 27. září 2020
Keywords: Sudek, Josef, -- 1896-1976; 20. století; dokumentární fotografie -- Česko -- 20. století; umělecká fotografie -- Česko -- 20. století; sochy; náměty, témata a motivy; documentary photography -- Czechia -- 20th century; artistic photography -- Czechia -- 20th century; statues; themes and motives; katalogy výstav; fotografické publikace; exhibition catalogs; photographical works