Sudek a sochy - Buddeus, Hana; Mašterová, Katarína; Doležalová, Kateřina; Krišková, Zuzana; Kubištová, Mariana, 1981-; Pavlis, Martin; Parkmann, Fedora (Artefactum - Ústav dějin umění Akademie věd České republiky, 2020)
Publikace ke stejnojmenné výstavě objevuje nepříliš známou část tvorby předního českého fotografa Josefa Sudka, a to jeho snímky uměleckých děl, zejména soch. Tematicky zaměřené studie doprovázejí celostránkové reprodukce Sudkových fotografií.