Bytí a čas - Heidegger, Martin, 1889-1976; Petříček, Miroslav, 1951- (Knihovna novověké tradice a současnosti, 2018)
Významný německý filozof se pokouší o kritické překonání metafyzického pojetí povahy lidství.