Zpravodajství v médiích - Osvaldová, Barbora, 1950- (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2020)
Kolektivní práce odborníků v oblasti mediálního světa pod vedením zkušené editorky doc. Barbory Osvaldové obsahuje stati věnované fenoménu zpravodajství. Publikace mapuje jeho různé fáze - počínaje exkurzem do nejstarší žurnalistiky "psané" přes zpravodajství agenturní, audiovizuální, fotožurnalistiku až po produkci tzv. nových médií. Jimi se zabývá zcela nová, aktuální kapitola s názvem Online zpravodajství. Teoretické pojednání je doprovázeno konkrétními příklady z novinářské praxe, které dobře doplňují celistvou čtenářovu představu o problému, ať už bude číst materiál jako student, nebo zájemce o problematiku zpravodajství. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: zpravodajství; masmédia; reporting; mass media; kolektivní monografie; collective monographs