Podle přírody! : fotografie a umění v 19. století : příklady z českých a moravských sbírek - Trnková, Petra, 1976- (Barrister & Principal : Masarykova univerzita, 2013)
Publikace věnovaná vztahu umění a fotografie v 19. stol. Zkoumá využití fotografie v umělecké praxi, zabývá se konstituováním fotografie coby umělecké disciplíny a nakonec připomíná možnosti fotografie v oblasti umělecké reprodukce.
Keywords: 19. století; výtvarné umění -- 19. století; fotografie -- 19. století; umělecká fotografie -- 19. století; dějiny fotografie -- 19. století; dějiny umění -- 19. století; umělecké sbírky -- Česko; art -- 19th century; photography -- 19th century; artistic photography -- 19th century; history of photography -- 19th century; history of art -- 19th century; art collections -- Czechia; monografie; monographs