Vybrané kapitoly z metodiky houslové hry - Pazdera, Jindřich, 1954- (Akademie múzických umění v Praze (Nakladatelství AMU), 2015)
Obsáhlá publikace z pera zkušeného houslového pedagoga a interpreta je věnovaná předpokladům a základním pedagogickým postupům při výuce hry na housle. Kniha poslouží pedagogům a zájemcům jako metodika a učebnice houslové hry.