Velké postavy východního myšlení : slovník myslitelů - McGreal, Ian Philip, 1919-; Filipský, Jan, 1943-; Heřman, Robin; Kropáček, Luboš, 1939-; Liščák, Vladimír, 1954-; Nymburská, Dita, 1968- (Obzor (Prostor), 1998)
Jedná se o slovník významných představitelů východních myšlenkových proudů, případně se zde pojednává o klasických dílech neznámých autorů. Každý medailon začíná životopisnými údaji, soupisem děl a přehledem stěžejních myšlenek. Poté následuje nástin hlavních životních událostí daného myslitele a rozbor jeho myšlenkového systému. Pokud se jedná o dílo, jsou zde uvedeny informace o jeho vzniku, hlavní myšlenky a rozbor tohoto díla. Medailony o jednotlivých myslitelích či dílech jsou shrnuty do bloků podle země původu (Čína, Indie, Japonsko, Korea a islámský svět) a řazeny chronologicky. Texty doplňují bibliografické přehledy překladů a sekundární literatury. Kniha tvoří spolu se sborníkem-slovníkem Velké postavy západního myšlení (signatura L 8309) encyklopedický přehled světového myšlení. 15.1.1999 Kruš.