Relax pro vyčerpané : využití všímavosti při hledání úlevy od duševního vysílení - Wax, Ruby, 1953- (Dobrovský s.r.o., 2016)
Autorka nejprve vysvětluje, proč žijeme ve stresu a stavu vyčerpanosti. Dále přibližuje všímavost, tj. soucitné soustředění se na vlastní myšlenky a pocity, a zmiňuje se o fungování mozku. Jádrem knihy je šestitýdenní kurz všímavosti, v němž autorka představuje různá cvičení všímavosti, zaměřená na smysly, tělo, dech, emoce, myšlenky apod. Poté nabízí cvičení všímavosti pro oblast mezilidských vztahů, cvičení pro rodiče a malé děti a cvičení pro starší děti a teenagery. Text je proložen autorčinými autobiografickými vzpomínkami.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: stres (psychologie); stres (fyziologie); zvládání stresu; všímavost; sebepoznání; sebevýchova; koncentrace (psychologie); psychohygiena; stress (psychology); stress (physiology); stress management; mindfulness; self-consciousness; self-culture; concentration (psychology); mental hygiene; populárně-naučné publikace; popular works