Neviditelná fyzika : skryté principy fungování světa kolem nás - Czerski, Helen, 1978- (Grada, 2019)
Kniha představuje různé fyzikální jevy a zajímavosti podané populární formou pro široké spektrum čtenářů. Autorka přibližuje fyziku na každodenních příkladech fyzikálních jevů a v této souvislosti se věnuje také tomu, proč věči fungují tak, jak fungují. V knize odpovídá například na takové otázky jako: Co se odehrává při kynutí těsta, jak funguje sloní chobot, co vše dokáží bubliny, jak fungoval signál vyslaný z Titaniku, co je fyzika v láhvi kečupu nebo na základě jakých fyzikálních zákonitostí je možné vytřít podlahu.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: fyzika; fyzikální jevy; všeobecnosti a zajímavosti; physics; physical phenomena; facts and features; populárně-naučné publikace; popular works