Proč nevíme, co jsou peníze : (je nad čím přemýšlet) - Štogr, Josef, 1957- (Generation Europe, 2013)
Text se snaží přiblížit svět peněz a finanční gramotnosti žákům základních škol prvního i druhého stupně, studentům gymnázií, ekonomických středních škol i vysokoškolským studentům různého oborového zaměření. Pokud jde o obsahovou náplň najdeme zde poznatky o vlivu peněz na společnost, informace o funkci peněz, vývoji peněz, kapitolku o historii trhu, směně, strategie přístupů k penězům nebo výklady o majetkové nerovnosti.
Terminologický slovník
Keywords: finanční gramotnost; osobní finance; financial literacy; personal finance; populárně-naučné publikace; popular works