Krmíme ptáky v zahradě : po celý rok a přírodně - Schäffer, Anita, 1968-; Schäffer, Norbert, 1964- (Mladá fronta, 2018)
Pokud rádi ve svém okolí posloucháte ptačí štěbetání a chcete ptákům ve vlastní zahradě či přilehlém parku zajistit co nejlepší prostředí, určitě vás zaujme tato příručka, v níž naleznete spoustu užitečných informací. Zkušení ornitologové v ní popisují záliby ptáků a jejich potřeby v jednotlivých ročních obdobích, vysvětlují, jak vybrat vhodné krmivo a do jakého krmítka ho umístit, případně jak připravit krmení vlastní výroby, a především jaké změny provést, aby zahrada či okolí byly co nejpřírodnější a pro ptáky přívětivé. Příručka navíc obsahuje i portréty 35 nejdůležitějších tuzemských zahradních ptáků. Nakladatelská anotace.
Keywords: ptáci; krmení zvířat; krmiva; ptačí krmítka; ekologie živočichů; birds; animal feeding; feeds; bird tables; animal ecology; příručky; handbooks and manuals