Antibiotika v klinické praxi - Štefan, Marek (Galén, 2019)
Monografie se zaměřuje na racionální a bezpečné používání antibiotik, základním cílem probírané problematiky je zdůraznit klinicky podstatné informace, protože nesprávné nakládání s antibiotiky má mnoho závažných nežádoucích důsledků. První - obecná - část probírá základy antibiotické terapie a je napsána z pohledu klinika, obsahuje tedy pouze stručné a klinicky relevantní informace. Druhá - speciální - část mapuje běžně používané skupiny antibiotik. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: antibiotika; klinické lékařství; farmakoterapie; účinky léků; antibiotics; clinical medicine; pharmacotherapy; drug effects; monografie; monographs