Obavy ze zločinu: mýty a realita - Krulichová, Eva; Buriánek, Jiří, 1950- (Univerzita Karlova, Karolinum, 2020)
Tato kniha se věnuje obavám ze zločinu a pocitu bezpečí v České republice. Díky velkému množství dat, která měli autoři za posledních 20 let k dispozici, se jim naskytla příležitost zevrubně analyzovat pestrou škálu faktorů, které s pocitem bezpečí a obavami ze zločinu souvisejí, a popsat vývoj obou fenoménů v čase stejně jako pozici Čechů v rámci Evropy. Čtenáři jsou zároveň seznámeni s hlavními teoretickými proudy, které výzkum v oblasti pocitu bezpečí a obav ze zločinu ovlivnily. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: kriminalita -- Česko; trestné činy -- Česko; osobní bezpečnost; strach; sociální výzkum -- Česko; crime -- Czechia; crimes -- Czechia; personal safety; fear; social research -- Czechia; kolektivní monografie; collective monographs