Jak řeč ovlivnila člověka : o evoluci moderní lidské řeči a mysli - Krása, Jan, 1978- (Malvern, 2019)
Studie se věnuje otázce, jak člověka ovlivnila řeč. V této souvislosti stanovuje atributy moderní řeči - obsahuje části o formě a vzniku moderní řeči i jejím vývoji v kontextu biologicko-antropologickém, komunikace, nástrojů i umění.