Angličtina : slang, idiomy a co v učebnicích nenajdete - Pourová, Miloslava (Grada, 2020)
Kniha představuje anglický slang a idiomy. Jednotlivé tematické celky ukazují výrazy, které použít v choulostivých situacích. V textu se objevují zkratky při online komunikaci a SMS, idiomy související s každodenním společenským životem a mezilidskou osobní komunikací, jako je například pouzvání na panáka, flirtování a svádění, kouření, flámování, použití WC, finance, milostná komunikace a sex, hračky pro dospělé, neslušná slova a nadávky, trapasy a dvojsmysly, horoskop, komunikace s dítětem, pohádky, říkanky či hry. Autorka zařadila do knihy také cvičení s klíčem.
Keywords: angličtina; hovorová angličtina; slang; vulgarismy; idiomy; English language; colloquial English; obscene words; idioms; učebnice; textbooks