Právem moje - Butler, J. L. (Metafora, 2018)
Žánrový debut známé autorky románů pro ženy, Tasminy Perry, přibližuje svět britských právnických elit. Francine patří k těm štastným ženám, kterým se naplnily sny ze studií. Je mladá, krásná a pracuje v prestižní advokátní komoře. Snobské prostředí lodýnské hight society přináší i patřičnou klientelu. Jedním z takových je i Martin Joy, majitel investiční společnosti, který je v rozvodovém sporu. Fran naprosto podléhá jeho kouzlu a riskuje svou pověst i kariéru. Jednoho dne zmizí Martinova žena a ani jeden z nich nemá alibi. On se okamžitě stává hlavním podezřelým. Francine se pouští do vyšetřování na vlastní pěst. A nejen ji, ale i čtenáře čeká překvapivé rozuzlení.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: anglické romány; thrillery (romány); English fiction; thrillers (novels)