Češi, Němci, Židé? : národní identita Židů v Čechách 1918 až 1938 - Čapková, Kateřina, 1973- (Paseka, 2013)
Analýza procesu integrace Židů do české a německé společnosti za první republiky a jeho politických, sociálních i kulturních důsledků včetně antisemitismu.