Sám sobě podezřelý - Havel, Václav, 1936-2011 (Knihovna Václava Havla, 2014)
Na projevech je znát, že nejsou dílem profesionálního politika, ale skutečného spisovatele. Netýkají se ani tak aktuálních politických událostí, jako spíše obecně lidských a filozofických témat, zejména tématu "pokušení moci". Všechny byly proneseny v zahraničí, nejčastěji při přebírání nejrůznějších ocenění. Doplněno předmluvou Martina Palouše, doslovem Michaela Žantovského a ediční poznámkou Anny Freimanové.
Keywords: Havel, Václav, -- 1936-2011; 1930-2011; 20.-21. století; prezidenti -- Česko -- 20.-21. století; čeští dramatici -- 20.-21. století; disidenti -- Československo; presidents -- Czechia -- 20th-21st centuries; Czech dramatists -- 20th-21st centuries; dissenters -- Czechoslovakia; projevy; výbory; speeches; selected works