Pravda, univerzita a akademické svobody - Gallus, Petr, 1979- (Sociologické nakladatelství (SLON), 2020)
Předložená studie se snaží ukázat, že pravda jako nejzazší norma a horizont lidského života vytváří, rámuje a jakoby preformátuje společný prostor našeho bytí. Platí to i pro univerzitu a její vědecké bádání, chráněné akademickými svobodami.
Keywords: pravda; poznání; akademické svobody -- filozofické aspekty; truth; knowledge; academic freedom -- philosophical aspects; studie; studies