Stárnutí, paliativní péče a prožívání zármutku : u osob s mentálním postižením - Cimrmannová, Tereza (Portál, 2020)
Publikace reaguje na palčivé téma v sociálních službách, k němuž dosud chybí informace, metodická podpora i příklady dobré praxe. Vzhledem k rostoucí délce dožití lidí s mentálním postižením roste zájem o problematiku stárnutí a paliativní péče a v ČR se hledá cesta, jak podpořit evropský trend ageing in place, a to v kontextu zmocňování a důstojného zacházení. Nakladatelská anotace.
Keywords: osoby s mentálním postižením; stárnutí; umírání; truchlení; paliativní péče -- Česko; pomáhající chování -- Česko; people with mental disabilities; aging; dying; mourning; palliative care -- Czechia; helping behavior -- Czechia; kolektivní monografie; collective monographs