Plicní chirurgie v instruktivních kazuistikách - Hytych, Vladislav, 1954-; Tašková, Alice, 1975-; Koziar Vašáková, Martina, 1964- (Maxdorf, 2014)
Jednotlivé klinické kazuistiky pokrývají celou problematiku plicní chirurgie, od nádorových onemocnění přes specifické a nespecifické záněty a ostatní nenádorová onemocnění až po plicní traumatologii. Hlavní část knihy tvoří popis jednotlivých případů se stručným schématem diagnostického postupu, diferenciální diagnostikou a technikou operace. Vlastní popis je doplněn množstvím komentovaných RTG a CT vyšetření, která umožní orientaci čtenáře a pochopení základních kroků diagnostiky a léčby. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: plicní chirurgie; chirurgické operace; kazuistiky (lékařství); pulmonary surgery; surgical procedures; casuistics; kolektivní monografie; collective monographs