Obecná teorie zaměstnanosti, úroku a peněz - Keynes, John Maynard, 1883-1946 (Cicero, 2020)
Text srhnuje autorovy ekonomické myšlenky (známé jako keynesiánství). Kapitoly rozebírají otázky jako zaměstnanost, sklon ke spotřebě, podnět k investování, peněžní mzdy a ceny či teorii vládních výdajů jakožto nástroje pro řešení ekonomických krizí.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: ekonomie; zaměstnanost; peníze; úrokové sazby; ceny; economics; employment; money; interest rates; prices; monografie; monographs