Empatická a asertivní komunikace : jak zvládat obtížné komunikační situace - Lošťáková, Olga, 1983- (Grada, 2020)
Autorka se v knize věnuje empatické a asertivní komunikaci v kontextu zvládnutí obtížných komunikačních situací. Na spoustě praktických příkladů a ukázkových dialogů ukáže, jak někoho dokázat odmítnout a jak se naopak zachovat, když nás odmítne druhý, jak umět dát negativní zpětnou vazbu a naopak dokázat přijmout kritiku, jak rozpoznat a zvládat manipulaci anebo jak pracovat se vztekem. A to nejen doma při komunikaci se svými partnery, dětmi, rodiči, ale také v práci se svými kolegy, šéfem či podřízenými zaměstnanci. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: empatie; asertivita; komunikační dovednosti; management konfliktů; empathy; assertiveness; communication skills; conflict management; příručky; handbooks and manuals