Fázová rozhraní, koloidy a nanosystémy - Bartovská, Lidmila; Randová, Alena (Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, 2019)
Skripta pro studenty VŠCHT jsou rozdělena na tři celky - fyzikální chemie, vlastnosti disperzních soustav a popis disperzních soustav.
Keywords: fázová rozhraní; disperzní systémy; koloidní disperze; koloidní soustavy; nanostruktury; state diagrams; dispersive systems; colloid dispersing; colloids; nanostructures; učebnice vysokých škol; textbooks (higher)