Selhala demokracie? - Dasandi, Niheer (Knižní klub, 2018)
Podstata demokracie, její historie a současná krize této formy vlády. První kapitola popisuje historický vývoj demokracie od starověku do současnosti. Další kapitola je věnována hlavním znakům demokracie (volby, politické strany, vláda práva atd). Závěrečné oddíly kladou důraz na četné snahy o omezování demokracie v minulém století, současné hrozby tohoto státního zřízení na celém světě a rovněž posilování vlivu populistických politických stran i hnutí. Nechybí ani výklad základních politologických pojmů, biografie významných osobností světové politiky i politických myslitelů.
Keywords: 21. století; demokracie -- teorie; demokracie -- dějiny; světová politika; politický systém -- 21. století; krize (společnost) -- 21. století; populismus -- 21. století; nacionalismus -- 21. století; autoritativní režimy -- 21. století; democracy -- theory; democracy -- history; world politics; political system -- 21st century; social crisis -- 21st century; populism -- 21st century; nationalism -- 21st century; authoritarian regimes -- 21st century; studie; obrazové publikace; studies; pictorial works