Neuromancer - Gibson, William, 1948- (Euromedia Group, 2019)
Temný sci-fi román je příběhem z budoucnosti plné speciálních počítačových technologií. Mladý "počítačový kovboj" živící se jako hacker je po okradení zákazníka podroben neurologické operaci, po které ztratí své schopnosti vstupů do kyberprostoru. Ze živoření na okraji společnosti ho vytáhne záhadný mecenáš, který umožní jeho vyléčení a nabídne mu práci. Během ní však odhaluje další skutečnosti a ukazuje se, že jeho pravým zaměstnavatelem je dokonalá umělá inteligence. Kniha je pokládána za základní dílo kyberpunku a je plná rekvizit tohoto žánru - nové počítačové technologie, biotechnologie, virtuální realita, genetické implantáty, sex a drogy.
Přeloženo z angličtiny
Na hřbetu nakladatel: Laser
Keywords: americké romány; vědecko-fantastické romány; American fiction; science fiction novels