Goya čili trpká cesta poznání - Feuchtwanger, Lion, 1884-1958 (Máj (Mladá fronta), 1966)
Životopisný román o osudech, láskách a dílech jednoho z největších zjevů světového malířství Francisca Goyi, podává zároveň i velkolepý obraz Španělska na přelomu 18. a 19. stol.