Modrý dům - Keleová-Vasilková, Táňa, 1964- (NOXI, 2007)
Hrdinkou příběhu je vdova paní Bětka, která prožila dlouhé šťastné manželství a s něžnou odpovědností vychovala osiřelou neteř a čtyři vlastní děti, jež se k ní stále vracejí i se svými rodinami. V rozmezí tří svátečních dnů, v atmosféře vánočně vyzdobeného "modrého domu", se odehraje mnoho trpkých konfliktů i radostných překvapení, vše pod láskyplnými křídly staré paní. Dějová fabule románu je prostá, plná vroucího citu. Ušlechtilá ženská četba.
Keywords: slovenské romány; psychologické romány; romány pro ženy; Slovak fiction; psychological novels; women's novels