Načítání - Petrov, Vadim, 1957- (Cosmopolis, 2018)
Technothriller českého autora o virtuální realitě a nebezpečí kyberterorismu. Na počátku hlavní představitele spojuje pouze jejich existence v dnešní době ovlivněné všudypřítomným internetem, technologiemi a nekonečným tokem informací. Adam je prototypem člověka nové doby, je programátorem a hackerem v jedné osobě. Touží po volném přístupu všech ke všemu a ve virtuální realitě se cítí lépe než v té skutečné. Naopak Daniel je důchodce, který si s technologiemi tolik nerozumí. Nechce být vyřazen z běžného života, chtěl by ještě pracovat a budovat si šťastnou rodinu, ale cítí, že mu v tom cosi brání. Wang zase díky nedávné tragédii cítí každý okamžik života s takovou intenzitou, jako by byl poslední. Když se tato nesourodá trojice setká, budou se muset společnými silami postavit budoucnosti, která rozhodně nemusí být lepší.
Keywords: české romány; Czech fiction