Sochař Jiří Seifert - Hlaváčková, Jitka (Arthouse Hejtmánek galerie a aukční dům, s.r.o., 2019)
Cílem monografie je přiblížit dílo a osobnost sochaře Jiřího Seiferta. Uměleckohistorické zhodnocení jeho tvorby i zařazení do širších souvislostí je doplněno úryvky ze Seifertových deníků, citacemi z rozhovorů, jeho úvahami a články.
Životopisná data, přehled výstav a zastoupení ve sbírkách
Keywords: Seifert, Jiří, -- 1932-1999; 1932-1999; 20. století; sochaři -- Česko -- 20. století; české sochařství -- 20. století; moderní sochařství -- Česko; umění a společnost -- Česko -- 20. století; sculptors -- Czechia -- 20th century; Czech sculpture -- 20th century; modern sculpture -- Czechia; art and society -- Czechia -- 20th century; biografie; obrazové publikace; biography; pictorial works