Slavné povídky = The famous stories - Harris, Sabrina D., 1975- (Edika, 2020)
Anglicko-české vydání pěti klasických hororových povídek amerického klasika, převyprávěných do zjednodušeného jazyka a doplněných odkazem na MP3 nahrávku. Pro mírně pokročilé angličtináře. Pětice z nejslavnějších povídek E. A. Poea, které se staly součástí klasického fondu nejen hororové literatury, je tu převyprávěna do jednoduchého jazyka, přístupného mírně pokročilým studentům angličtiny, a opatřena zrcadlovým českým překladem. Knihu dále doplňují nečetné vysvětlivky, doslov s několika zajímavostmi o E. A. Poeovi a odkaz na MP3 nahrávku anglického textu v podání rodilé mluvčí.
Keywords: angličtina; zjednodušená četba; English language; simplified reading; americké povídky; horory (povídky); dvojjazyčná vydání; American short stories; horror tales; bilingual editions