Mizanscéna a filmový styl - Martin, Adrian, 1959- (NAMU, 2019)
Odborná studie zaměřená na teoretické ohledávání pojmu mizanscéna ve filmu. Autor provádí analýzu konkrétních filmů napříč filmovou historií za účelem ukázání mnohosti perspektiv, kterými lze filmovou mizanscénu teoreticky uchopit.
Keywords: filmová teorie; filmová kritika; audiovizuální média; digitální média; filmová produkce; teorie médií; dějiny filmu; theory of film; film criticism; audiovisual media; digital media; film production; media theory; history of film; filmový styl; studie; studies