O animaci : z různých stran současného loutkového divadla - Klíma, Miloslav, 1941- (Pražská scéna ve spolupráci s Výzkumným pracovištěm katedry alternativního a loutkového divadla Divadelní fakulty AMU v Praze, Nakladatelstvím AMU, 2019)
Aktuální téma, které je živé i v umění obecně, ve filmu, médiích a počítačovém programování, je reflektováno týmem kolem profesora Miloslava Klímy z Výzkumného pracoviště Katedry alternativního a loutkového divadla DAMU. Po Klímově úvodní stati K vývoji animace v moderním a současném loutkovém divadle se představuje řada originálních přístupů a publikaci uzavírá výklad pojmu animace a seznam literatury o animaci. Nakladatelská anotace. Kráceno.
300 výtisků
Keywords: loutkové divadlo; loutky; loutkoherectví; puppet theater; puppets; acting with puppets; animace; kolektivní monografie; collective monographs