Obchodníci se strachem : průvodce skeptika po klimatické apokalypse - Kremlík, Vítězslav, 1976- (Dokořán, 2019)
Autor, zakladatel stránky Klimaskeptik.cz, vyvrací názor, že globální oteplování je způsobené lidskou činností. Kniha Obchodníci se strachem odhaluje, jak se vyrábějí zprávy o katastrofách pomocí statistických triků. Ukazuje, proč selhávají snahy předpovídat budoucnost pomocí počítačů. Popisuje skandály kolem manipulací OSN s daty o globálním oteplování. Dočtete se, jak novodobá cenzura potlačuje nepohodlné názory. A proč na finanční zájmy klimaticko-průmyslového komplexu nejvíce doplatí ti nejchudší. Autor nepopírá změnu klimatu, ale vysvětluje, že klimatické změny provázely člověka odjakživa, stejně jako rozmary počasí. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: klimatické změny; globální oteplování; environmentalismus; globální problémy životního prostředí; environmentální politika; vliv médií; climate changes; global warming; environmentalism; global environmental change; environmental policy; media influence; klimatický alarmismus -- klimatický skepticismus; pojednání; essays