Oteplí se a bude líp : česká klimaskepse v čase globálních rizik - Vidomus, Petr, 1982- (Sociologické nakladatelství (SLON), 2018)
Hlavní část tvoří kvalitativní výzkum odporu vůči environmentalismu a hlavnímu proudu klimatologie. Vychází z řady rozhovorů s českými klimaskeptiky, klimatology i představiteli nevládních organizací, provedených v letech 2011-2014. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: 2007-2014; 2001-2020; klimatické změny; veřejná debata -- Česko -- 2001-2020; názory a postoje -- Česko -- 2001-2020; environmentalismus -- Česko -- 2001-2020; environmentální politika -- Česko -- 2001-2020; věda a politika -- Česko -- 2001-2020; climate changes; open debate -- Czechia -- 2001-2020; views and attitudes -- Czechia -- 2001-2020; environmentalism -- Czechia -- 2001-2020; environmental policy -- Czechia -- 2001-2020; science and politics -- Czechia -- 2001-2020; klimatický skepticismus; monografie; monographs