Jací jsme dnes : Česko od roku 1989 očima investigativního novináře - Spurný, Jaroslav, 1955- (Torst, 2018)
Kniha investigativního novináře Jaroslava Spurného přináší osobní pohled na několik klíčových politických a hospodářských kauz, které ovlivnily a ovlivňují život v České republice a její směřování v posledních 29 letech. Vedle faktů a hypotéz v ní nalezneme i osobní vzpomínky na setkání s aktéry těchto kauz, vlivnými českými politiky a jejich poradci, byznysmeny, bankéři, státními zástupci, policejními vyšetřovateli a dalšími lidmi, kteří utvářejí český veřejný život. Jaroslav Spurný nás provede mimo jiné příběhy bankéře Antonína Moravce a žalobce Libora Grygárka, setkáme se s kauzou nákupu Gripenů, s bankovními tunely, podivnými privatizacemi, s nepochopitelnou mocí společnosti ČEZ, s osudy Marka Dalíka, Renaty Vesecké i Jany Nagyové a mnoha dalších osob, které život v naší zemi ovlivňují do současnosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: od 1989; politické aféry -- Česko -- od 1989; hospodářské trestné činy -- Česko -- od 1989; korupce -- Česko -- od 1989; klientelismus -- Česko -- od 1989; zneužití úřední pravomoci -- Česko -- od 1989; investigativní žurnalistika -- Česko; political scandals -- Czechia -- 1989-; commercial crimes -- Czechia -- 1989-; corrupt practices -- Czechia -- 1989-; clientelism -- Czechia -- 1989-; abuse of administrative power -- Czechia -- 1989-; investigative reporting -- Czechia; Česko -- politika a vláda -- od 1989; Czechia -- politics and government -- 1989-; literatura faktu; non-fiction