Brutalismus včera a dnes : masivní, expresivní, skulpturální - Uffelen, Chris van, 1966- (Grada Publishing, 2019)
Monografie představuje brutalismus jako výrazný architektonický směr 60. a 70. let 20. století, ale zároveň jako zajímavý proud dnešní architektury. Nabízí tak srovnání historických a současných brutalistních staveb z různých zemí světa.
Keywords: 20.-21. století; architektura -- 20.-21. století; architektonické projekty -- 20.-21. století; brutalismus (architektura); moderní architektura; architecture -- 20th-21st centuries; architectural projects -- 20th-21st centuries; brutalism (architecture); modern architecture; monografie; obrazové publikace; monographs; pictorial works