Brutalismus včera a dnes : masivní, expresivní, skulpturální - Uffelen, Chris van, 1966- (Grada Publishing, 2019)
Monografie představuje brutalismus jako výrazný architektonický směr 60. a 70. let 20. století, ale zároveň jako zajímavý proud dnešní architektury. Nabízí tak srovnání historických a současných brutalistních staveb z různých zemí světa.