V síti (dez)informací : proč věříme alternativním faktům - Táborský, Jiří (Grada Publishing, 2020)
Kniha se věnuje problematice dezinformací, vlivu médií a tomu, co se mediálně prezentuje jako obecně platná pravda, a to v kontextu reklamy, marketingu, propagandy a různých druhů manipulace. Kniha v této souvislosti radí, jak poznat emotivní strategickou manipulaci s pravdou, a dává různé mediální příklady ze společenského a politického veřejného prostoru (jak se o něčem psalo a jak se taková informace "naservírovala" čtenářům). V tomto kontextu rovněž text ukazuje, jakou cestou se ubírá myšlení šiřitelů dezinformací a jakým způsobem pracuje s příjemci těchto věcně překroucených či významově posunutých zpráv (například zpráv z "druhé ruky").
Keywords: dezinformace; propaganda; vliv médií; manipulace (psychologie); disinformation; media influence; manipulation (psychology); populárně-naučné publikace; popular works