Umění C.G. Junga - Hoerni, Ulrich; Fischer, Thomas, 1971-; Kaufmann, Bettina, 1972- (Portál, 2019)
Bohatě ilustrovaná publikace představuje celek výtvarného díla C. G. Junga, zakladatelské osobnosti analytické psychologie a pronikavého myslitele 20. století. Jung se věnoval výtvarné tvorbě po celý svůj život, přesto nechtěl, aby byl označován za umělce. Knížka sleduje vývoj Jungovy výtvarné tvorby od dětství po zralý věk a zasazuje ji do širších uměleckých a duchovních souvislostí. Nezajímá se pouze o Junga jako tvůrce, ale přibližuje jej také jako kritika a sběratele umění. Publikace vychází vstříc velké vlně zájmu o Jungovu vizuální tvorbu, která následovala po vydání jeho Červené knihy.
Životopisná data
Keywords: Jung, Carl Gustav, -- 1875-1961; Jung, Carl Gustav, -- 1875-1961. -- Liber Novus; 19.-20. století; psychoanalytici -- Švýcarsko -- 19.-20. století; psychoterapeuti -- Švýcarsko -- 19.-20. století; umělecká tvorba -- 19.-20. století; švýcarské výtvarné umění -- 19.-20. století; psychoanalýza a umění; psychoanalysts -- Switzerland -- 19th-20th centuries; psychotherapists -- Switzerland -- 19th-20th centuries; artistic creation -- 19th-20th centuries; Swiss art -- 19th-20th centuries; psychoanalysis and art; kolektivní monografie; obrazové publikace; collective monographs; pictorial works