Pět mrtvých psů - Sýkora, Michal, 1971- (Host, 2018)
Český detektivní příběh, jenž má i zfilmovanou verzi, se zabývá dalším případem komisařky Výrové. Kniha nás zavádí k dalšímu případu komisařky Výrové, která společně se svými kolegy vyšetřuje zmizení tří medvědů ze zoologické zahrady. Jako možný motiv se nabízí prodej pro potřeby asijské medicíny. Případ se stává složitější v momentě, kdy je nalezen zavražděný vrátný, který spadal do okruhu podezřelých. Paralelně s tímto vyšetřováním probíhá vyšetřování i v nedalekém Šternberku, kde mladá policistka Horová řeší případ pěti mrtvých psů, kteří byli ledabyle zakopáni v lese. Vše ukazuje na nelegální psí zápasy, které pořádá místní podnikatel. Jak pátrání pokračuje, dochází Horová k přesvědčení, že oba případy spolu možná souvisejí. Podaří se policii dopadnout viníky, nebo zůstanou bez trestu?
Keywords: české romány; detektivní romány; Czech fiction; detective novels