Metodik prevence a jeho role na základní škole - Procházka, Miroslav, 1955- (Pasparta, 2019)
Příručka pro metodiky na základních školách. Příručka, která má zá úkol osvětlit metodikům prevence, ale nejen jim, jak se vypořádat s problémovým chováním žáků. Zabývá se strategií a doporučením v prevenci rizikového chování, sestavením preventivního programu či zacílením preventivních aktivit. Radí, s kým řešit případnou spolupráci či na koho se obracet v různých nestandardních situacích. Sám autor se metodikou prevence zabývá celý svůj život, a tím vytváří příručku nejen pro učitele, ale také pro všechny, které tato problematika zajímá.
Keywords: školní poradenství; prevence (sociální problémy); school counseling; prevention (social problems); metodik prevence; monografie; monographs