Mezinárodní dezinformace : černá propaganda, aktivní opatření a tajné akce - Bittman, Ladislav, 1931-2018 (Mladá fronta, 2000)
Kniha zabývající se technikou moderní propagandy, jako nástrojem manipulace s veřejností. Je analýzou praktik zpravodajských služeb (CIA, KGB, StB). Autor je bývalým československým zpravodajským důstojníkem. V současné době přednáší obor dezinformace a tisk na Bostonské univerzitě. 28.2.2000 Keclikoe G3c2
Keywords: od 1945; studená válka (1945-1989); zpravodajské služby; špionáž; dezinformace; světová politika -- 1945-; disinformation; world politics -- 1945-; cold war, 1947-1991; intelligence service; espionage; literatura faktu; non-fiction