Hrozba radikalizace : terorismus, varovné signály a ochrana společnosti - Vegrichtová, Barbora, 1978- (Grada, 2019)
Publikace se věnuje aktuálním otázkám radikalizace, extremismu a terorismu. Přibližuje čtenářům nové jevy a trendy, ale také příčiny rostoucího násilí, které akutně ohrožuje země Evropské unie a nejzákladnější lidské právo, tedy právo na život. Kniha se zabývá následujícími závažnými problémy: současná podoba globálního terorismu - jeho dopady na společnost, profily aktérů terorismu, militantní interpretace islámského náboženství, formy džihádistické propagandy - radikalizační proces - jeho vznik, dynamika a průběh, modely radikalizace, specifika ve vězeňském prostředí - možnosti rozpoznání varovných signálů a symbolů probíhající radikalizace - prevence radikalizace v bezpečnostním a právním kontextu a metody deradikalizace. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: radikalizace; extremismus; terorismus; vnitřní bezpečnost; radikalizace -- Česko; radicalisation; extremism; terrorism; internal security; radicalisation -- Czechia; monografie; monographs