Příroda a kultura : svět jevů a svět interpretací - Komárek, Stanislav, 1958 srpen 6.- (Academia, 2008)
Interdisciplinární výklad prostřednictvím analýzy biologické, přírodovědecké a etnologické problematiky zdůrazňuje myšlenku jednoty lidského a přírodního světa.
Keywords: příroda a kultura; člověk a příroda; člověk a společnost; kulturní antropologie; holismus; hlubinná psychologie; nature and culture; man and nature; man and society; cultural anthropology; holism; depth psychology; eseje; essays