Dýchat s ptáky : obyčejné texty o světle paměti, pravdě oblaků a útěše míst - Cílek, Václav, 1955- (Dokořán, 2008)
Eseje o české krajině, klimatu a životním prostředí s přesahem do mnoha vědních oborů.
Keywords: krajina -- Česko; krajina -- duchovní aspekty; životní prostředí -- Česko; filozofie přírody; člověk a příroda; klimatické změny; kulturní krajina; landscape -- Czechia; landscape -- spiritual aspects; environment -- Czechia; philosophy of nature; man and nature; climate changes; cultural landscape; eseje; essays