Co se děje se světem? : kniha malých dobrodiní v časech velké proměny Země - Cílek, Václav, 1955- (Dokořán, 2016)
Další z knih geologa a spisovatele Václava Cílka, v nichž se autor zamýšlí z neobvyklých úhlů pohledu nad problémy současné civilizace. Analyzuje její krizová místa, zároveň nabízí konstruktivní řešení.
Keywords: člověk a příroda; zahrádkářství -- mezioborový kontext; zemědělství -- mezioborový kontext; klimatické změny; sociální změna; migrace obyvatelstva; Indiáni -- etnografie; man and nature; gardening -- interdisciplinary context; agriculture -- interdisciplinary context; climate changes; social change; migration; American Indians -- ethnography; starověké Řecko -- dějiny; ancient Greece -- history; eseje; essays