Co se děje se světem? : kniha malých dobrodiní v časech velké proměny Země - Cílek, Václav, 1955- (Dokořán, 2016)
Další z knih geologa a spisovatele Václava Cílka, v nichž se autor zamýšlí z neobvyklých úhlů pohledu nad problémy současné civilizace. Analyzuje její krizová místa, zároveň nabízí konstruktivní řešení.