Co se děje se světem? : kniha malých dobrodiní v časech velké proměny Země

Další z knih geologa a spisovatele Václava Cílka, v nichž se autor zamýšlí z neobvyklých úhlů pohledu nad problémy současné civilizace. Analyzuje její krizová místa, zároveň nabízí konstruktivní řešení.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Cílek, Václav, 1955- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Dokořán, 2016
Edition: První vydání
Subjects:
ISBN: 9788073637613
Physical Description: 269 stran, 20 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace (některé barevné), portréty, 1 plán, faksimile ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Další z knih geologa a spisovatele Václava Cílka, v nichž se autor zamýšlí z neobvyklých úhlů pohledu nad problémy současné civilizace. Analyzuje její krizová místa, zároveň nabízí konstruktivní řešení.
V první části věnované českým zahrádkám se zabývá tématy, jako je útěcha květin, inteligence stromů a malá dobrodiní běžného světa, která vedou ke spokojenosti a štěstí. Odtud přechází do světa řeckých a indiánských mýtů, abychom si uvědomili důležitost vody a času v našem životě. Poslední část knihy se dotýká příběhu velkého zrychlení, tedy lidského vlivu na celý zemský systém a na jeho možné důsledky. Navzdory všem možným katastrofickým scénářům je to kniha optimistická a přináší konkrétní návrhy, jak řešit současnou a budoucí krizi. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Bibliography: Obsahuje bibliografii
ISBN: 9788073637613