Život na hraně : nadcházející věk kvantové biologie - Al-Khalili, Jim, 1962-; McFadden, Johnjoe, 1956- (Vyšehrad, 2019)
Autoři pátrají po tajemství života, tedy po tom, co oživuje organismy. Ukazuje se, že odpověď na tuto ústřední otázku může dát kvantová biologie, nový obor, který zavádí perspektivu a postuláty kvantové mechaniky do biologických oborů.